Ortaya Karışık

Her telden, her demden hikayeler, yazılar

19 Şubat 2019 Salı

Blogger Teması Değiştirmek - Blogger Teması Nasıl Değiştirilir?



Tema değiştirmeye başlamadan önce kısaca “blog” nedir? Ne işe yarar? Nasıl Yazılır? konularına kısaca hatırlatma yapalım.

Blog; İngilizce “web” ve “log” kelimelerinin birleşiminden oluşmuş zaman içerisinde “blog” şeklinde yaygınlaşmıştır. Türkçeye çevirisi ise web veya internet günlükleri şeklindedir.

İnsanların bildiği, öğrendiği ve paylaşmak istediği kişisel paylaşımları aktarmayı sağlayan mecradır. Çok sayıda blog türü vardır. Bilgi verme amaçlı olan blog siteleri sadece bilgiye odaklı ve tasarım detayı olarak derinliği olmayan bloglardır. Kişisel blog sayfaları ise aşk, giyim, spor ya da sağlık gibi konularda ve farklı formatlarda olabilir. Bunun dışında özel amaçlı blog sayfaları da oluşturularak özel veri akışı sağlanabilir. Kısaca başlıklar altında toplayacak olursak;

  • Kişisel bloglar
  • Temasal bloglar
  • Topluluk blogları
  • Kurumsal bloglar


Blog açmak ücretsiz ve ücretli olmak üzere iki farklı şekilde açılabilir. Bu tercih size kalmış bir şeydir.

Bu yazımızda ücretsiz blog hizmeti veren Blogger teması nasıl değiştirilir onu anlatmaya gayret edeceğim.

Tema İndirme

Blog yazarları çok iyi bilir ki, bir bloğun okunması için temiz, sade ve şık bir tasarıma ve güçlü içeriklere ihtiyacınız olacaktır. Yazdıklarınızın daha çok kişi tarafından okunabilmesi için iyi bir görselliğe (temaya) ihtiyacınız olacaktır. Pekala tema nereden bulunur? Arama motorlarında “bedava blogger tema” ya da “free blogger templates” şeklinde bir arama yapmanız durumunda karşınıza ücretsiz ve ücretli onlarca alternatif karşınıza çıkacaktır. Bloğunuza en uygun temayı (görseli) bulduğunuzda bu temayı bilgisayarınıza indiriyorsunuz. Ücretsiz olması nedeniyle sizlere www.themexpose.com sitesinden örnek vererek devam edelim.




Temalar arasında beğendiğiniz birinin üstüne bastığınızda karşınıza aşağıdaki sayfaya benzer bir sayfa açılacaktır. “Demo: See it Live” yazan yere bastığımızda seçtiğimiz temanın nasıl bir görünüme sahip olduğunu görebiliyoruz. Eğer bu görünüm hoşunuza gitmediyse en güzel görünümü bulasıya kadar bu işleme devam ediyoruz.



Artık temaya karar verdik. Bu aşamadan sonra aşağıda görülen resimde “Download” yazan yere basıyoruz.




Artık temayı indirmeye oldukça yaklaştık. “Download” butonuna basınca site bizi bir önceki sayfaya geri yönlendiriyor. Bu sayfadan işaretli olan “Download Free” butonuna basıyoruz.





Benim bilgisayarımda Internet Download Manager kurulu olduğu için aşağıdaki gibi bir ekran geliyor. Kendi makinenizde bu işlem biraz farklı olabilir. Sonuçta dosya indirilecektir. Artık temamız bloğumuza yüklemeye hazır





Temayı Yükleme Aşaması
Herhangi bir sıkıntı ile karşılaşmamak adına öncelikle mevcut bloğunuzu yedeklemeniz önem teşkil etmektedir. Yedekleme işlemi için Blogger girişi gerçekleştiriyoruz. Tema butonuna basıyoruz.





Aşağıda gördüğünüz fotoğrafta ekranın sağ üst köşesinde bulunan “Yedekle/Geri Yükle” butonuna basıyoruz.





“Tema İndir” butonuna bastığınızda o anki bloğunuzda bulunan yazılar ve tema görseli bilgisayarınıza indirilecektir.





“Dosya Seç” butonuna bastığınızda ise daha önce bilgisayarımıza indirdiğimiz yeni temayı buraya yüklemelisiniz.

Bloga uygula dedikten sonra yeni görünümlü bloğunuz okuyucularınız için hazır olacaktır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Adbox