Ortaya Karışık

Her telden, her demden hikayeler, yazılar

2 Ocak 2011 Pazar

Farmville çiftliği

Herkesin bildiği gibi Facebook bir sosyal paylaşım sitesi. Genel olarak uzun süreden beri birbirlerini görmeyen insanların birbirlerini bulmaları ve paylaşımları üzerine kurulu. Gayette başarılı. Beğenmemek elde değil. Zaten büyük firmalarında buralarda kendilerine alan açmalarından da bunu anlamak mümkün.

Pek ala kökeni Anadolu'nun bağrından kopup gelen bizimkiler ne yapıyorlar Facebook'da? Tabi ki çiftçilik...

Pancar ek, fasulye ek, nohut ek... Harman yap topla ve sat. Tarlayı büyüt. Hanımım çiftliğini kur. Ha inekleri falan da unutmamak lazım. Aman sütleri steril ortamda sağalım. Malum ortalık hastalık kaynıyor.  Aman dikkat.

Dünyada Facebook'u kullanan 3 millet bizmişiz. Pekala çiftçilikte kaçıncıyız. Birinci!!!!!!

Facebook yönetimi bir ara bu oyunu kapatmaya yeltendi. Ama bizim çiftçiler açılım yaparak kapanmasına engel oldular. Ne açılım ama...

Pekala bu kadar çiftçiliği merak var da neden tarım ülkeleri arasında dereceye giremiyoruz? Eeee giremezsin tabi ki, toprağa dokunmadan çiftçilik yaparsan:)))

Çiftçilerimiz profili de gayet ilginç; devlet dairelerinde çalışan köy kökenli insanlarımız. Bir kurumda binlerce kişi çalışsın ama işi sadece yüzler yapsın. Geri kalanı ne yapacak boş mu otursun. Tabi ki çiftçilik yapacaklar.  Boş oturanı Allah da sevmez. Böylece devlet dairelerinde gerçek çalışanların yanında habire pancar, nohut, fasulye eklelerin ve süt sağanların maaşları da bu çalışan 100 ler tarafından karşılansın. Ne korkunç bir iş kaybı. Bence hükümet youtube gibi yerleri kapatacağına, devlet dairelerinde çiftçilik yapanlara engel olsun. Bu insanlara seçenek verilsin. Gerçekten çiftçilik yapacaklara köylerine dönebilmeleri için teşvikler verilsin. Böylece devlet kapısındaki şişmeler de engellenir.

Not: Facebook sadece bir örnek...  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Adbox