Ortaya Karışık

Her telden, her demden hikayeler, yazılar

2 Ocak 2011 Pazar

Burundaga - Zombi İlacı

Bir benzin istasyonunda arabasına benzin doldurmakta olan bayanın yanına kibar ve iyi giyimli biri yaklaşır, kaporta ve boya işi ile uğraştığını ve benzinlikte tanıtım çalışması yaptığını söyleyerek kartını bayana uzatır. Bayan biraz nezaketten birazda belki lazım olur düşüncesi ile kartı alır ve arabasına biner.

Bayan istasyondan çıkarken, kart sahibinin de istasyondan çıktığını ve kendisini yakın mesafeden takip ettiğini görür, aynadan. Aynı anda ani gelen bir baş dönmesi ile zor nefes almaya başladığını hisseder, bayan. Camı açmak ister hava almak için, aynı anda kartı tuttuğu elinde acayip bugüne kadar duymadığı bir kokuyu da hisseder.

Diğer arabanın neredeyse arka tampona yapışacak şekilde takip ettiğini görünce kaybedecek zamanı olmadığını hissederek basıyor gaza.  Nefes alması iyice zorlaşmış, baş dönmesi de artmış bir vaziyette biraz ilerideki park yerini görüyor. Park yerinde birkaç araba ve insanları görünce hemen direksiyonu o tarafa çeviriveriyor. Otoparka girerken bir yandan da klaksona defalarca basmayı da ihmal etmiyor. Otoparktaki insanlar ne olduğunu anlamaya çalışırken, takipteki araba otoparkın diğer çıkış noktasında kayboluyor.

Adamlardan kurtulan bayan sürücü uzun bir süre sonra kendisine gelebiliyor ve normal nefes almaya başlıyor. Yapılan araştırmalar sonrasında bayanı bu hale düşüren maddenin karta sürüldüğü (emdirildiği) ortaya çıkıyor. BURUNDANGA olarak bilinen maddenin Güney Amerika’da yetişen borrachero ağacının yaprakları ve tohumlarından elde edilen bir madde olduğu ortaya çıkıyor. Genel olarak da tecavüz, hırsızlık olaylarında sıklıkla kullanıldığı bildiriliyor.

Borrachero; çok büyük dikenli, sonbaharda dikenli çiçekler açan güzel bir ağaçmış ve halk arasında sarhoş ağacı olarak bilinirmiş. Bu ağaçtan elde edilen toz olan burundangayı yuttuğunuzda ya da soluduğunuzda etkisi geçene kadar sizden istenenleri karşı koymadan yaptığınız yönünde birçok bilgi bulunmaktadır. Geçici hafıza kaybı yaptığını söyleyenlerde mevcut. Scopolamine, zombi ilacı olarak da bilinen bu ilaç suç örgütlerinin son dönemlerde en sık kullandıkları ilaç grubu olma yolunda ilerlemektedir. Kısa sürede bağımlılık yapan bitki, beyin ve sinir sistemini etkiliyor.

ÖNEMLİ NOT: Bu bilgi e-postama gelenlerden sadece bir tanesidir. Ne kadar doğru yada hatalı bilgi içerir bilemedim. Yaptığım kısa araştırmada da (İngilizcem olmadığı için) fazlaca bir bilgiye ulaşamadım. Bence araştırın ve doğru bir bilgiye ulaşabilirseniz bana da bildirin.

Her ne olursa olsun dikkatli olalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Adbox