Ortaya Karışık

Her telden, her demden hikayeler, yazılar

30 Mayıs 2015 Cumartesi

7 Haziran 2015 Genel Seçimler Uşak MHP - CHP ve AKP Milletvekilleri Adayları



Tüm milletvekili adaylarımıza başarılar dilerim. Gönlüm memleketin için hizmet görevini canla başla çalışacak olanlardan yanadır. Memleketim Uşak'ın hak ettiği yere gelmesini arzuluyorum. Yorumsuz ve çeşitli sitelerden derlediğim bilgileri yayınlamak istedim. Tek kırgınlığım olabilir o da mevcut Ak Parti Milletvekili Op. Dr. İsmail GÜNEŞ'in tekrar aday gösterilmemesidir. Kendisinin yaptığı çalışmalar tüm Uşak halkı tarafınca bilinmektedir. Bugüne kadar Uşak için yaptığı tüm çalışmalar için kendisine bir Uşak'lı olarak teşekkürü borç bilirim.

MHP
1.       Durmuş YILMAZ – Üniversite – Ekonomist / Bankacı
2.       Gökhan ÖZOĞUL – Üniversite – İşadamı
3.       Muhammet GÜR – Üniversite – İnşaat Mühendisi


CHP
1.       Özkan YALIM  - Lise – Serbest Meslek
2.       İsmet AKIN – Üniversite – İşadamı
3.       Mustafa AYDIN – Üniversite – Veteriner Hekim


AKP
1.       Mehmet Altay – Üniversite – Avukat
2.       Eyüp Gökhan ÖZEKİN – Basın Yayın Sektörü
3.       Hüseyin KESKİN – Üniversite – İşadamı


UŞAK MHP MİLLETVEKİLİ ADAYLARI DETAYLI BİLGİ


MHP – 1 Durmuş YILMAZ – Üniversite – Ekonomist / Bankacı

1947, Uşak doğumlu,  Türk ekonomist ve bürokrat. City University of London’da ekonomi dalında lisans, University College, University of London’da lisansüstü eğitim görmüştür.

1980 yılında Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Kambiyo Genel Müdürlüğünde göreve başlamıştır. Dış Borç Erteleme, Döviz Kurları ve Döviz Rezerv Yönetimi alanlarında çalışmıştır. 1993 yılında Döviz İşlemleri Müdürlüğü Müdür Yardımcısı, 1995 yılında Bankalararası Para Piyasası Müdürü, 1996 yılında Ödemeler Dengesi Müdürü, 1997 yılında Döviz Risk Yönetimi, Krediler, Döviz ve Efektif Piyasaları ile Açık Piyasa İşlemlerinden sorumlu Piyasalar Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı, 2002 yılında İşçi Dövizleri Genel Müdürü olmuştur. 7 Nisan 2003 tarihinde yapılan Banka Genel Kurulunda Banka Meclisi Üyeliğine seçilmiş ve Mayıs 2003 - Nisan 2006 tarihleri arasında bu görevi sürdürmüştür.

18 Nisan 2006 tarihi itibarıyla Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanlığına atandı. 2009 yılında Euromoney dergisi tarafından "Yılın Merkez Bankası Başkanı" seçilmiştir. Yılmaz Nisan 2011 de Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün başdanışmanlığı görevini üstlendi.




MHP – 2 Gökhan ÖZOĞUL – Üniversite – İşadamı

8 Haziran 1974 Uşak’ın Banaz ilçesinde doğdum. İlk ve orta öğrenimimi Uşak’ta tamamladım. 1997 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü’nden mezun oldum.
İş hayatıma 21 yaşımda, 1995 yılında henüz üniversite öğrencisiyken Trabzon’da başladım. İthalat ve ihracat sektöründe faaliyet gösterdim. O dönem Sovyetler Birliği’nin çökmesi sonucu Rusya pazarında ciddi girişimlerde bulundum. Bu ülke ve çevresine ait pazarların daralmasının ardından çok sevdiğim memleketim Uşak’a dönerek 1963 yılında kurulmuş aile şirketimiz olan Özoğul Şirketler Grubu’nun yönetim kurulu başkanlığına atandım. 2012 yılında Uşak Ticaret odası meclis üyesi oldum. Uşak Dershaneler Birliği kurucu üyesiyim.
Şimdilerde tekstil, deri ve maden alanları başta olmak üzere; eğitim, arıtma, Mobilya ve İş güvenliği sektörlerinde faaliyet gösteriyorum. Yatırımlarımızın büyük bir kısmı Uşak’ta olmakla beraber, İzmir ve Ege Bölgesi’nin çeşitli kentlerinde faaliyetlerimiz mevcuttur.


MHP – 3 Muhammet GÜR – Üniversite – İnşaat Mühendisi
Muhammet Gür 1967 yılında Uşak'ın Eşme ilçesinde doğdu, ilk, orta ve lise eğitimini Uşak'ta tamamlayan Gür, Dokuz Eylül üniversitesi Denizli Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği bölümünü bitirdi. MHP'de çeşitli görevlerde bulunan Gür, 2009 yılında Uşak Belediyesi Meclis üyesi seçildi. 2009-2011 yıllarında Uşak Sportif Başkanlığı görevini yürüttü. Gür, evli ve iki çocuk babası








UŞAK CHP MİLLETVEKİLİ ADAYLARI DETAYLI BİLGİ


CHP – 1 Özkan YALIM  - Lise – Serbest Meslek

1969 Yılında Eşme’nin Köylüoğlu köyünde doğdu. Babasının öğretmen olması nedeniyle birçok il gezdi. 1985 Yılında eşme Lisesini bitirdi. 1990 Yılında Turist olarak gittiği Belçika’da Temizlik İşçiliği şoförlüğüne başladı. Daha sonra Belçika'da 2 araç ile nakliye işine girdi. 2 Araçlık nakliye işini kısa sürede TIR filosu haline getirmeyi başardı 

İş hayatında radikal kararlar alma vaktinin geldiğini,2007 yılında da Bulgaristan'ın Avrupa Birliği'ne girmesi ile nakliye dalındaki eksikliği doldurmak adına Bulgaristan da yeni bir şirket daha kurdu. 2008 Yılında Sivaslı ilçesine yatırım yapmaya başladı ve ilk olarak akaryakıt istasyonu açtı. Daha sonra nakliye ve iş makinesi sektörüne girdi. Şu anda Uşak’ta 160 Kişiye istihdam sağlayan Yalım 2. Petrol İstasyonunu Uşak’a açtı. Özkan Yalım kaybettiği babasının ansına Fen Lisesi yaptırarak eğitim ve öğretime kazandırdı. Evli ve 3 Çocuk babası olan Yalım Fransızca ve Bulgarca bilmektedir.


CHP – 2 İsmet AKIN – Üniversite – İşadamı

1966 yılında Banaz da doğdu. İlk ve orta öğretimini Banaz` da tamamladı. Lise eğitimini İzmir Atatürk Lise`sinde yatılı olarak tamamladı. Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinden 1989 yılında mezun oldu. Yedek Subay olarak yaptığı askerliğini 1991 yılında tamamladı.  Gamze Akın ile evli ve iki çocuk babasıdır.

24 yıldır aralıksız mücadele ettiği iş hayatında Türkiye `nin tamamına toptan inşaat ve malzemeleri dağıtım ve pazarlama yapan 3 şehirde şubeleri olan Akın inşaat malzemeleri LTD. ŞTİ.` nin ortağı ve yöneticisidir.  2009 Yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi`nden Banaz Belediyesi Meclis Üyeliğine seçildi. 2009-2011 yıllarında Banaz Belediyesi `ni temsilen Ege Belediyeler Birliğinde Meclis Üyesi olarak görev yaptı. 2011 yılında Cumhuriyet Halk Partisi`nden Millet Vekili Aday Adayı olarak ön seçime katıldı. 14 Aday Adayı arasında 4. Sıraya geldi.2011 Genel Seçimlerinde ve 2014 Yerel Seçimlerde özveri ile çalıştı.


CHP – 3 Mustafa AYDIN – Üniversite – Veteriner Hekim

01.01.1965 Sivaslı doğumlu. İlk ve ortaokul öğrenimini Ağaçbeyli de, Lise öğrenimini Sivaslı Lisesinde tamamladı. Ankara Üniversitesi Veterinerlik Fakültesinden 1988 yılında mezun oldu. 1988 yılında kendi işyerini açarak veteriner olarak çalışmaya başladı. Aynı yıl Sivaslı CHP ilçe yönetiminde görev aldı. 1995 yılında Uşak’a taşındı. 1998 yılında Uşak CHP merkez ilçe yönetiminde görev aldı.2001 yılında ise il yönetimine seçildi. 2006 ile 2011 yılları arası Uşak veterinerler odası başkanlığı yaptı. 2011 seçimlerinde oda başkanlığından istifa ederek CHP 2. sıra milletvekili adayı oldu. Evli ve iki çocuk babası olup orta derecede İngilizce bilmektedir.




UŞAK AKP MİLLETVEKİLİ ADAYLARI DETAYLI BİLGİ


AKP – 1 Mehmet Altay – Üniversite – Avukat

Mehmet Altay, 12 Ekim 1972'de Uşak Ulubey'de doğdu. Babasının adı Yektar, annesinin adı Cennet'tir. Avukat; Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Eğitim Yönetimi ve Planlaması Bölümünü ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Serbest avukat olarak çalıştı. 2007 Yılında AK Parti Uşak 3. Sıra Milletvekili adayı oldu. 2011 Seçimlerinde Uşak AK Parti 2. Sıra Milletvekili adayı oldu. 24.Dönem Uşak AK Parti Milletvekili, Panama Dostluk Gurubu Başkanı, TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu ve TBMM Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu üyesidir. Orta düzeyde İngilizce bilen Altay, evli ve 2 çocuk babasıdır.



AKP – 2 Eyüp Gökhan ÖZEKİN – Basın Yayın Sektörü

29 Ağustos 1979, Ankara doğumlu. Çankaya Üniversitesi, Mühendislik Mimarlık Fakültesi - İç Mimarlık  mezunu olan Özekin, ileri seviyede İngilizce ve başlangıç seviyesinde Almanca biliyor. Birçok sivil toplum kuruluşunda görev alan Özekin,  Muhtelif Tanıtım Filmleri ve Reklamlarda,   Kardeş Şehirler (Belgesel) - TRT Avaz'da,   Against the Wind (TV Programı) - TRT World, Yapı Sanatı (TV Programı) - TRT Okul programında,   Milat (Dizi) - TRT1'de görev aldı.





AKP – 3 Hüseyin KESKİN – Üniversite – İşadamı

1972 yılında Frankurt - Almanya doğumlu. İlk ve orta öğrenimini Banaz’da , Lise eğitimini ise 1990 yılında Uşak Lisesinde tamamladı. Yakın Doğu Üniversitesinin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İngilizce İşletme bölümünden mezun olduktan sonra 1997 yılında Askerliğini kısa dönem olarak Edirne-Süloğlunda yaptı. Askerlik dönüşü kendi aile şirketleri olan Beyaz Eşya ile Akaryakıt firmalarının yönetiminde yer aldı. Evli ve iki çocuk babasıdır. İyi derecede İngilizce ve Almanca bilmektedir. 2001 yılında Mali Müşavirlik belgesini alarak Mali Müşavir oldu. Keskinler Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanlığını yürütmektedir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Adbox